Lena Ljung
Lena Ljung. Foto: William Falk.
P4-toppen v. 42

Lena Ljung utmanar på P4-toppen

Lena Ljung: Där du ville vara
3:31 min

En mångfacetterad sångerska från Hammarstrand är veckans utmanare på P4-toppen - Lena Ljung med låten "Där du ville vara".

Lena Ljung är för många en välkänd sångerska och artist från Hammarstrand, som började ägna sig åt musik i tidig ålder.

Hon har genom sin karriär rört sig inom många genrer och olika musikaliska sammanhang, och countrymusiken har alltid legat henne varmt om hjärtat. Som 20-åring vann hon Country-SM, och tog senare även hem en pallplacering i EM.  

Hon jobbade under flera år som artist för Wallmans salonger, både på plats i Stockholm och ute på turné. Turnerat flitigt har hon även gjort med bl.a. dans- och coverbandet Freeze.

Lena har medverkat i en rad revysammanhang här i länet, t.ex. Heimkoke och Östersundsrevyn, och även i TV-produktioner som Allsång på Skansen.  

Lena har tilldelats olika stipendier, bl.a. Parnevikstipendiet. 

Listan på musikaliska samarbeten kan göras lång, och ett exempel på detta är låten ”Där du ville vara”, som är skriven av Carina Landin och Göran Lindström, även kända under namnet Landstrom. 

lenaljung.se

Här ser du listan och nummer att rösta på - efter fre kl. 12

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".