Gabriel Somi Östersunds Fotbollsklubb med boll på fotbollsplan
1 av 2
Gabriel Somi hoppas på att få spela matchen mot Athletic Bilbao torsdag kväll. Foto: Robert Henriksson/TT
ÖFK-spelare tränar på Jämtkraft Arena Östersund
2 av 2
Nu kör spelarna i ÖFK sitt sista träningspass inför matchen mot Athletic Bilbao. (Arkivbild) Foto: Robert Henriksson/TT
Fotboll

Gabriel Somi: Klart vi kan störa Athletic Bilbao

1:11 min

Gabriel Somi i Östersunds Fotbollsklubb vill inte säga för mycket inför Europa League-matchen mot Athletic Bilbao, men räknar med att ÖFK kan störa motståndarna.

När Östersunds Fotbollsklubb har sitt sista träningspass inför gruppspelsmatchen i Europa League mot spanska Athletic Bilbao är det visst hemlighetsmakeri inför mötet – och taktiksnack för att komma väl rustade inför stormatchen.

– Jag tror nog det är det bästa laget vi kommer att möta. De kan ju störa Barcelona i La Liga så det är ett väldigt bra lag säger Gabriel Somi i ÖFK.

Dagen före match finslipas taktiken och upplägget utifrån kunskap man hämtat in om motståndarlaget.

– Vi har gått igenom dem lite på video och så, men vi vet att vi är bra här hemma och vi har vunnit över Hertha Berlin, så det är klart att vi kan störa Athletic Bilbao också, säger Somi.

Han berättar att laget inför matchen bland annat tränar på hur de ska kunna utnyttja motståndarnas svagheter samtidigt som de går igenom sitt eget försvarsspel utifrån hur Bilbao arbetar offensivt. Dessutom går ÖFK igenom fasta situationer och taktik, men Somi vill inte gå in på detaljer, och avslöja för mycket om hur Östersundslaget tänker inför matchen.

– Jag vill inte säga för mycket.

Östersund har vunnit de två första matcherna i gruppspelet i Europa League och leder sin grupp på sex poäng. Först blev det seger med 2-0 borta mot Zorya Luhansk i Ukraina, sedan vinst på hemmaplan mot Hertha Berlin med 1-0.

Östersunds tränare Graham Potter tar ut laget inför matchen torsdag morgon.

– Jag hoppas verkligen jag får spela, men vi får se.

P4 Jämtland kommer att rapportera och göra intervjuer från ÖFK:s presskonferens inför gruppspelsmatchen, som hålls vid lunchtid onsdag. Intervjuer du hör via vår sajt och i radion under eftermiddagen.

Matchen spelas torsdag klockan 19.00 och du hör den direkt i webbradion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista