Person med rullator. Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio.
Person med rullator. Bilden har inget med händelserna att göra. Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio.
Hemtjänsten

Man knackar på hos äldre i Svenstavik – säger att han är polis

Hemtjänsten manar till vaksamhet
0:58 min

Fyra personer i ett bostadsområde för äldre i Svenstavik har haft påhälsning av en man under gårdagen som bland annat försökte sälja alkohol och sa att han var polis.

Mannen har berättat att han har olika ärenden hos personerna. Han har bland annat sagt att han ska laga vattenskador, att han sålde alkohol och att han är polis. När personen frågade efter legitimation så hade han ingen att visa. 

– Ingen av de här fyra personerna har släppt in mannen. Så fort vårdpersonal fick reda på det här så gjorde vi en polisanmälan, säger Åsa Johnson som är verksamhetschef för Vardaga som bedriver hemtjänst i Bergs kommun.

Hemtjänsten manar också till vaksamhet och vill att de boende i området ska informera varandra om mannen. De har också uppmanat brukare att höra av sig till hemtjänsten om det är okända personer som dyker upp.

Tidigare i veckan så gick också hemtjänsten i Östersund ut med en varning om en mystisk man gick runt i bostadsområdet Erikslund och uppgav att han kom från hemtjänsten. Mannen ville ha kaffe och blev insläppt av flera personer. Han gick runt i lägenheterna ett tag men inget har uppgett att något saknas. Även den händelsen är polisanmäld.

Det är än så länge oklart om händelserna i Östersund och Svenstavik har något med varandra att göra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".