Leif Folkesson och Daniel Kock, två tidigare anställda på Änge Chark som nu blir delägare. Foto: Tommy Johansson
Leif Folkesson och Daniel Kock, två tidigare anställda på Änge Chark när de för tio år sedan, tillsammans med Mikael Lindman och Lits Djurservice genom Magnus Andersson köpte och blev delägare i Änge Chark. Nu har de fyra i sin tur sålt företaget vidare (arkivbild). Foto: Tommy Johansson/Sveriges Radio
Livsmedelsproduktion

Änge chark uppköpt av livsmedelsjätte från norr

Ett anrikt charkuteriföretag i länet, Änge chark i Offerdal, har fått nya ägare, skriver Östersunds-Posten.

De har blivit uppköpta av ett av Norrlands största livsmedelsföretag, Nyhléns Hugosons.

De nya ägarna avser att expandera i Änge.

Vi ser potential att öka produktionen av lokalproducerade kött- och charkprodukter i Jämtland, säger Nyhléns Hugosons vd Magnus Nilsson till ÖP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".