En medelålders man och en yngre kvinna poserar framför en gigantisk snöhög. Bakom skymtar en grävmaskin.
1 av 2
Roger Hedlund, driftansvarig för Skidstadion i Östersund, tillsammans med Ulrika Öberg, tävlingsansvarig för världscupen och VM 2019 i Östersund.
ÖSK, Skidstadion.
2 av 2
Roger Hedlund, spåransvarig, ser fram emot skidpremiären. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Vintersport

Nu läggs skidspåren i Östersund

3:37 min

Snart är det dags för skidpremiär på Östersunds skidstadion. Idag börjar kommunen lägga ut den sparade snön från förra året.

Nu är arbetet igång med att frakta snö till Östersunds skidstadion. I helgen öppnar den första slingan för allmänheten och mellan 2000-2500 kubik snö ska läggas ut på Björnberget för att få till ett längdskidspår på 1,7 kilometer.

 – Vi är en vecka tidigare än ifjol, vi passar på när det är kallt. Det är bra när marken är kall, är det varmt i backen så smälter det underifrån, men nu tror jag att det blir riktigt bra, säger Roger Hedlund som är driftansvarig för skidstadion i Östersund.

Under öppningshelgen är det gratis att åka skidor på den nylagda konstsnöslingan, däreter tar kommunen betalt. Från och med i vinter måste skidåkare vid Östersunds skidstadion betala spåravgifter under hela säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista