Det var frivilligorganisationen Hej främlings förråd där de förvarar all frilufts- och sportutrustning som totalförstördes i branden på flyktingförläggningen Grytan vid 9-tiden på tisdagskvällen.
Det var frivilligorganisationen Hej främlings förråd där de förvarar all frilufts- och sportutrustning som totalförstördes i branden på flyktingförläggningen Grytan vid 9-tiden på tisdagskvällen. Foto: Emma Arnesson
Domstolarna

Mordbrandsdömd överklagar Grytanbrand

Den man i 20-årsåldern som anlade branden i flyktingförläggningen Grytan utanför Östersund i somras överklagade på måndagen tingsrättens dom.

Mannen dömdes i början av oktober för mordbrand till två års fängelse och utvisning i 10 år. Han har också erkänt att det var han som tände på.

Mannens advokat skriver i överklagan att han vill att hovrätten sänker fängelsestraffet, samt ogillar utvisningen.

Mordbranden bör ses som mindre allvarlig då det handlade om en förrådsbyggnad där det inte fanns risk för människors liv och hälsa, enligt advokaten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista