Man står framför draperi och tittar in i kameran
Magnus Schönberg har inte riktigt hunnit landa i vardagen än, men var glad över att få tröffa dottern igen. Foto: Jessica Ehrby/Sveriges Radio
Musik

Efter Idolresan – Magnus Schönberg tar en paus från att tävla i musik

9:31 min

I fredags blev det Magnus Schönberg från Torvalla som fick lämna TV4-programmet Idol, just nu känner han sig lite besviken men han är nöjd över sitt framträdande.

I fredags kunde TV-tittarna se honom framföra Håkan Hellströms Ramlar, men det blev också det sista vi fick se Magnus Schönberg göra som en av deltagarna i TV4-programmet Idol.

– Just nu är man självklart besviken, men jag tror att jag snart kommer kunna se tillbaka på det här och vara nöjd, det måste jag kunna och det var kul att få komma hem och träffa min dotter, säger Magnus Schönberg.

Många av Idol-deltagarna från tidigare år har blivit Sveriges mest omtyckta artister och många har gått vidare till att delta i andra musiktävlingar såsom Melodifestivalen, men det är inte ett alternativ för Magnus i nuläget.

– Jag säger nej idag, jag känner mig ganska trött på att tävla i musik, framöver vill jag att mitt musikskapande ska komma från en trygg plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista