Brandbilstak med blåsljusen på
Branden upptäckte vid 03.45. Hotellet stod tomt för tillfället och ingen människa skadades. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Polis

Hotellbrand i Storlien misstänks ha varit anlagd

Polisen misstänker att branden på Skilogde i Storlien natten mot tisdagen var anlagd och de jobbar nu utifrån om det kan finnas ett samband med bränder i Norge.

Det var en person som såg att det brann på utsidan av hotellet och slog larm vid 03.45, natten mot tisdagen.
Räddningstjänst från både Storlien och från Meråker i Norge ryckte ut.
När första enhet kom fram brann det med öppna lågor på fasaden.

– En fullt utvecklad brand, säger Callis Blom, brandbefäl i Åre, till P4 Jämtland.

Polisen misstänker att branden var anlagd, det finns ingen el i närheten och inga vittnen som sett att branden startat naturligt. Polisen finnas jobbar nu utifrån ett tips om att branden kan ha ett samband med bränder i Norge. Den senaste ska ha inträffat för bara några veckor sedan och då rörde det sig om en villa. Där ska det också eventuellt finnas en misstänkt.

– Det är alltid intressant att undersöka, ifall det skulle vara en pyroman som härjar, säger Agneta Brovinius, förundersökningsledare vid polisen. 

Tack vare snabb upptäckt gick det också snabbt att släcka branden och skadorna blev begränsade. Det fanns inga vittnen till branden förutom ägaren som kom dit i tid och lyckades släcka branden. 

Byggnaden stod tom för tillfället och ingen människa kom till skada.

Polisen jobbar vidare under dagen för att se om det finns något samband med bränderna i Norge. Även kriminaltekniker är på plats på hotellet i Storlien. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista