Leende man i flygarjacka sitter i gul soffa
Kingen gör ett stopp hos P4 Jämtland under sin turné, för att presentera sin senaste låt och kommande album. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Musik

Kingen släpper ny singel

Artisten Torgny "Kingen" Karlsson är på gång med nytt album. När han gästar P4 Jämtland spelar vi den första singeln från skivan.

Kingen är född och uppväxt i Sveg och bor numera i Hackås. 1979 var han med i sitt första band och han har mer eller mindre turnerat sedan 1981 då han var 13 år, berättar han.

Kingen är just nu ute på turné med musik från 1950- och 60-talen, en turnévända med en uppföljare till succén "Rocken kom till Sveg" är planerad till vårvintern 2018 och samtidigt jobbar han med en fullängds-CD med boogie woogie. När han gästar P4 Jämtland spelas nya låten "Bring That Money" från kommande skivan. Åke Hallgren har skrivit texten till nya singeln.

Kingen blev i somras kontaktad av ett skivbolag med budskapet "Om du gör en riktig boogie-platta då vill vi ge ut den, då har du ett kontrakt direkt".

– Jaa, sa jag, jag har väl inget annat för mig, skrattar Kingen som satte igång med låtskrivande på en gång.

Han konstaterar att han är ganska produktiv och jobbar bra under press, men det är ju även den musikaliska gemenskapen med andra musiker, berättar Kingen.

– Det är ju otroligt kul och jobba med andra som vill vara med, säger han.

Ljudklippet med musik är tillgängligt 30 dagar efter publicering, vilket har med upphovsrätten att göra, efter det finns hela intervjun kvar längst ned i denna artikel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista