Ordförande Daniel Kindberg inspekterar planen före matchen mot Fola esch.
1 av 2
Ordförande Daniel Kindberg inspekterar planen före matchen mot Fola esch. Foto: Björn Nordquist / Sveriges radio
Olof Lundh
2 av 2
Foto: Siri Hill
Fotboll

Intervju med Olof Lundh fick Kindberg att avsluta ägande

1:05 min

Det var efter en intervju med Fotbollskanalens Olof Lundh som Daniel Kindberg beslutade att avsluta sitt tredjepartsägande i Östersunds FK.

Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds FK uppger att han genom att avsluta sitt ägande får tillbaka sammanlagt 16,5 miljoner kronor som han har investerat. Det var dagen innan avsnittet i podcasten "Lundh" släpptes som Daniel Kindberg meddelade att han avslutar sitt tredjepartsägande. 

– Jag tror att han insåg när vi satt och pratade problematiken som kommer till att uppstå om de skulle sälja Ken Sema i januari eller Saman Ghoddos och plötsligt han ska plocka ut pengar, säger Olof Lundh.

Sedan 2015 är det inte längre tillåtet enligt Fifa med tredjepartsägande.

– Daniel Kindberg har inte varit ensam om det här upplägget. Norrköpings ordförande, IFK Göteborg, Malmö FF har det funnits personer som både haft ledande ställningar i klubbarna och investerat sina egna pengar, säger Olof Lundh. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista