Samhälle

Dokumentärfilm om porr ska öka medvetenhet

1:14 min

Kvinnojouren och länsstyrelsen i Jämtland vill ge tillfälle för samtal om hur porrindustrin påverkar sexualitet och självbild hos människor.

Idag visas en dokumentärfilm som heter "Pornland – Hur porrindustrin kapar vår sexualitet" på Folkets hus Bio Regina i Östersund.

Det är kvinnojouren och länsstyrelsen som bjuder in till filmvisning och samtal om hur porrindustrin påverkar ungas och vuxnas syn på sig själva och sin sexualitet.

Jessica Rundberg från kvinnojouren hoppas att filmen leder till ett samtal om hur man påverkas av porr. Hon tror att porrindustrin har stor inverkan på arbetet med jämställdhet. 

– Jag tror inte man kan få till verklig jämställdhet när en grupp så tydligt förnedras och utsätts för våld som det handlar om i mainstream-porren, säger hon. 

Porrindustrin och frågorna kring den är en viktig del av kvinnojourens arbete mot våld mot kvinnor, enligt Jessica Rundberg. 

– Så vi har jobbat med aktioner vid olika tider genom åren och nu fick vi ett tillfälle att bjuda in. Det var jätteroligt att kunna ha ett samarbete med länsstyrelsen om det här. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista