Filminspelning i Ytterhogdal.
Mattias Segerström, Patrik Ingvarsson och Alec Toselli. Foto: Privat
Film

Stor filmscen spelas in i Ytterhogdal

0:51 min

Det blir skallgång i Ytterhogdals skogar på lördag, men egentligen handlar det om en stor filmscen som ska spelas in där.

Filmen - The Fermi Paradox spelas in i både Los Angeles och Ytterhogdal. Scenen på lördag handlar om att en av karaktärerna har försvunnit.

– Lokalborna här i byn går då en kedja i skallgång för att söka efter honom. Det är fullt pådrag, 30-35 personer som går i kedjan sedan har vi poliser på plats, säger Patrik Ingvarsson som står bakom filmen. 

Filmen är en Science fiction film med mikrobudget. Den handlar om två karaktärer som har sitt säte i USA men som har kopplingar till Ytterhogdal. Karaktärerna kommer över klassificerad data som pekar på att ett observatorium lokaliserat i Ytterhogdal tog emot signaler från yttre rymden 1977. Samtidigt tog ett annat observatorium i USA också emot liknande data. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista