Engelsk fotbollssupporter blåser i en vuvuzela
1 av 2
I England och övriga Storbritannien är engagemanget för fotboll jättestort och nu har man fått upp ögonen för ÖFK:s framgångar. Foto: Gero Breloer
Två män och en kvinna i ytterjackor på en fotbollsläktare
2 av 2
BBC-reporter Eilidh Barbour och producent Kevin Kirrane i samband medintervju av ÖFK-tränaren Graham Potter (t.v.). Foto: Björn Nordquist/Sveriges Radio
Fotboll

Brittiska BBC är i Östersund för reportage om ÖFK

3:36 min

Fotboll är Storbritanniens nationalsport och intresset för sporten enormt. Nu gör mediebolaget BBC reportage om Östersunds fotbollsklubb.

– Det är en otrolig resa som den här fotbollsklubben är på, säger BBC-reportern Eilidh Barbour.

P4 Jämtlands Björn Nordquist träffar Eilidh Barbour på ÖFK:s hemmaarena för att snacka fotboll och höra hur intresset bland britterna är för Östersundsklubbens framgångar. BBC har följt laget i Europa League, nu senast matchen mot spanska storklubben Athletic Bilbao.

ÖFK-tränaren Graham Potter är av stort intresse för BBC.

– Det är alltid intressant för oss att följa tränare som har åkt iväg och uppnått stora framgångar, säger Eilidh Barbour. 

Graham Potter är ju även den ende engelske tränare som fortfarande är kvar i Europaspelet denna säsong.

– Så det är han som flyger för den brittiska publiken där hemma, säger Eilidh Barbour. 

Det finns även många andra historier att berätta om ÖFK, tycker hon, både om klubben, om individuella spelare och om Graham Potter. Eilidh Barbour har intervjuat både spelare, tränaren och även P4 Jämtlands reporter Björn Nordquist för att höra hur den svenska publiken upplever ÖFK:s framgångar. 

– Det är ju som en riktig sagoberättelse hittills, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista