Ung kvinna med blont hår sitter vid gräsmatta
1 av 2
ÖDFF-backen Åse Perman berättar i P4 Jämtland om det bekymmersamma tabelläget för laget, som riskerar att åka ur elitettan. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Två fotbollsspelare i ÖDFF
2 av 2
Åse Perman och Venera Rexhi i ÖDFF. Foto: Mathilda Ejefalk/Sveriges Radio
Fotboll

ÖDFF:s Åse Perman om det kritiska läget

8:07 min

Det ser mörkt ut för ÖDFF som riskerar att åka ur elitettan i fotboll. Efter förlusten mot Uppsala i söndags krävs att laget har lite tur och avslutar med två vinster.

Östersunds DFF ligger näst sist i tabellen med bara två matcher kvar. De har fem poäng upp till Holmalunds IF Alingsås som ligger ovanför nedflyttningsstrecket.

Nu krävs två vinster i de sista matcherna mot Sundsvall och Böljan, och samtidigt måste också Holmalund och Böljan förlora båda sina matcher, annars är det över i elitettan.

– Det känns tungt, men bollen är rund och chansen finns fortfarande och hoppet lever. Allt kan hända, säger ÖDFF-backen Åse Perman.

ÖDFF har haft en turbulent säsong med två tränaravhopp och halva laget har bytts ut. Så sent som i slutet av förra veckan valde tränaren Thomas Lilo att hoppa av efter bara några månader som huvudtränare. Han klev på uppdraget efter att Håkan Lindström lämnade ÖDFF i somras. Nu är det Roland Olsen, som kom in som assisterande tränare i somras, som tar ansvar för laget under deras sista matcher för säsongen.

– Efter att Håkan slutade tror jag att många kände att luften gick ur. Det var många som hade hoppet i Håkan, han var en väldigt, väldigt bra tränare och många trivdes med honom, berättar Åse som också är besviken på att laget aldrig fick vara med och påverka vem som skulle ta över som ny tränare efter Håkan.

Åse vittnar om en jobbig och tuff säsong, och tycker att ÖDFF som förening har mycket att jobba med.

– Vi, ÖDFF som förening, har misslyckats med att göra oss attraktiva. Man skulle kanske behöva börja om på en ny kula och föröska göra en satsning tillsammans med de andra klubblagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista