Alexander Lunde
Alexander Lunde är veckans önskegäst i P4 Jämtland. Foto: Privat
Önskegästen

Önskegästen Alexander Lunde lever livet med ny hjärtklaff

32 min

Alexander Lundes liv tog en ny vändning när läkarna upptäckte hans hjärtfel. Möt honom som önskegäst i P4 Jämtland.

När han var 18 år och mönstrade fick han beskedet från läkaren, ett besked som förändrade hans liv. Han fick veta att han hade ett hjärtfel.

– När någon berättar för en att man kommer att leva under ett hot, att hjärtat kanske kan gå sönder, så insåg jag att jag måste göra de här sakerna som jag drömt om, berättar Alexander Lunde.

I den stunden bestämde han sig för att förvekliga sina resdrömmar och åren mellan 20 och 30 fyllde han livet med olika äventyr. Han har till exempel långfärdscyklat i Asien och genom Sydamerika. 

Efter de äventyrliga åren fyllda med människomöten och en del dråpliga händelser började han plugga till guide i Åre och upptäckte Jämtland. Idag jobbar han bland annat som guide ute i Europa och som säljare i en butik.

Möt 37-årige Alexander Lunde från Ås som veckans önskegäst i P4 Jämtland, en äventyrlig människa med stor nyfikenhet. Klicka på ljudet och hör hela mötet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista