Kvinna i textilfabrik.
1 av 2
Sandra Näslund är en av de anställda som sett hur företaget vuxit de senaste åren. Foto: Caj Källmalm/Sveriges Radio
Man i textilfabrik.
2 av 2
Woolpowers vd Linus Flodin tittar just nu på en långsiktig lösning för företaget eftersom de inte längre kan växa i sina nuvarande lokaler. Foto: Caj Källmalm/Sveriges Radio
Näringsliv

Woolpower vill bygga ny fabrik – och nyanställa 130

VD: Vårt mål är att dubbla omsättningen
2:53 min

Östersundsbaserade textilföretaget Woolpower växer så det knakar. Nu finns planer på att bygga en helt ny fabrik för att klara produktionstakten.

 – Det blir mer att göra och vi blir fler anställda, säger Sandra Näslund som varit anställd två år i företaget om utvecklingen.

Woolpower är ett av få textilföretag som finns kvar i Sverige och har på två år vuxit med runt 50 medarbetare till sammanlagt 130 anställda. När nuvarande fabrik inte längre räcker till för att växa mer tittar företaget på alternativ för att fortsätta växa.

– Vi tittar på att bygga ut befintliga lokaler och på andra lokaler i Östersundsområdet men vi tittar även på att bygga en helt ny fabrik. Det är väldigt viktigt för oss nu att skapa förutsättningar för oss inför de kommande 10, 15, 20 åren så att vi kan fortsätta växa, säger Woolpowers vd Linus Flodin.

Vi tittar även på att bygga en helt ny fabrik.

Det finns konkreta planer på en ny fabrik i Torvalla men om det är detta eller någon av de andra lösningarna man kommer satsa på tror Linus Flodin att man vet runt årsskiftet. Inom två år hoppas han att en långsiktig lösning finns på plats.

– Vårt mål är att dubbla omsättningen och med rätt lokal kan vi få förutsättningar att göra detta. Det skulle också innebära en fördubbling av produktionspersonalen för att klara detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".