Lovisa Jonasson Dagher och Jennie Nordin
Lovisa Jonasson Dagher och Jennie Nordin jobbar på "Unga i huset". Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Utmärkelse

Lovisa och Jennie fick "Medborgarnas hjärta"

6:16 min

Jennie Nordin och Lovisa Jonasson Dagher gör skillnad för ungdomar. Nu har de fått ta emot utmärkelsen "Medborgarnas hjärta" i Östersunds kommun.

Jennie Nordin och Lovisa Jonasson Dagher är två utav årets pristagare. De jobbar som coacher på den dagliga verksamheten "Unga i huset" som drivs av Östersunds kommun.

Det här berörde oss enormt. Det är otroligt stort.

Varje dag möter de ungdomar mellan 16-25 år som varken jobbar eller studerar och som behöver stöd och hjälp för att hitta sin väg i livet. 

– Det handlar om att få till rutiner, komma in i ett socialt sammanhang, komma ut i aktiviteter och hitta sin väg ut till nästa steg. Så alla går ju igenom en personlig resa här, berättar Jennie Nordin.

Nu har de fått ta emot priset "Medborgarnas hjärta", ett pris som delas ut till kommunanställda i Östersund. Det går till en person eller arbetsgrupp som genom sitt sätt att vara och jobba gjort tillvaron enklare, tryggare eller rikare för Östersunds kommuns invånare.

Jennie och Lovisa blev nominerade av en deltagare som gjort en egen personlig resa hos dem på "Unga i huset".

– Det här berörde ju oss enormt, att få ett diplom är ju fantastiskt i sig, men att sedan få veta just varför och få det på pränt känns jättestort och jättefint, säger Lovisa Jonasson Dagher.

– Det är otroligt stort, och känna bekräftelsen att vi gjort rätt på vägen, säger Jennie Nordin.

"Lovisa och Jennie är bland de mest fantastiska människorna jag träffat. Jag har aldrig träffa någon som har deras positivitet och peppande inställning." Så låter inledningen av den motivering som skickats in och som gav dem priset.

Hör hela motiveringen i intervjun. Klicka på ljudet här ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista