Bildkollage porträtt av man samt hockeyis med klubba och puck
Peter Henriksson, ordförande i Hackås Ishockeyklubb, säger att klubben inte har råd med driften av anläggningen. Foto: PRIVAT/Sveriges Radio
Ishockey

Strid om hockeyisen i Hackås

1:14 min

Hockeyklubben i Hackås kan bli utan konstfrusen is i år. Kommunstyrelsen ska ta beslut om indraget driftsbidrag.

Hockeyklubben har blivit erbjuden att ta över anläggningen.

– Men vi ser ingen möjlighet att stå som ägare av den där typen av aggregat. Det är en hög driftkostnad på det där och vi har fullt sjå för att få sponsorer som täcker verksamheten. Att lägga till de här kostnaderna är omöjligt för oss, säger Peter Henriksson, ordförande i Hackås ishockeyklubb.

Bergs kommun har gett klubben ett erbjudande där man bland annat lovar att renovera isaggregaten och fixa energieffektiv belysning om de tackar ja till att ta över anläggningen.

Men att fortsätta betala för driften, som kostar cirka 130 000 kronor per år, det är för dyrt anser kommunstyrelsens vice ordförande Mia Eriksson (S).

– Med det underlag som finns för isverksamhet, med föreningar som bedriver verksamhet med is och att kommunen har ganska få innevånare, då anser vi att det räcker med en konstfrusen is, säger hon.

– Och vi har ju en ishall i Svenstavik som är byggd just för det ändamålet. 

Den 7 november kommer kommunstyrelsen att besluta om framtiden för Hackås konstfrusna is.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista