Kvinna och man sitter bredvid varandra och tittar in i kameran.
I veckans Fredagsklubben i P4 Jämtland gästas vi av Yamama Khalid och Henrik Ahlström. Foto: Jessica Ehrby/Sveriges Radio
Fredagsklubben

Fredagsklubben om fotbollens supporterkultur och smarta djur vi borde ta efter

12 min

Yamama Khalid och Henrik Ahlström pratar om vad de fastnat för i nyhetsflödet under veckan som gått.

I Fredagsklubben i P4 Jämtland möts varje vecka två personer från länet som tycker och tänker om en nyhet de snubblat på under veckan som gått. Något aktuellt som berört eller upprört, som engagerat eller passerat.

Den här veckan har Henrik Ahlström spanat in fotbollssupportrarnas resa till Baskien och Yamama Khalid har koll på forskning om spindelnät.

– Fotbollssupportrar brukar ju hålla sig ifrån varandra eller vara kampinriktade och så verkar det inte ha varit i det här fallet, det känns kul att det är det vi exporterar, säger Henrik Ahlström om ÖFK-supportrarna.

Yamama Khalid berättade att sport inte riktigt var hennes kopp te, däremot så gillar hon att ha koll på den medicinska forskningen. Hon pratade om undersökningar som gjorts på KTH om hur spindelnätets uppbyggnad kan ge oss verktyg att laga skadade nerver.

– Om vi kan använda det här, vilka andra insekter finns det där ute som vi kan ha användning för i den medicinska forskningen? frågar sig Yamama Khalid i Fredagsklubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista