Birgitta Persson polisinspektör Jämtland i bostadsområde med grannsamverkan.
Birgitta Persson, tidigare samordnare för grannsamverkan i Jämtlands län sade upp sig i protest. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Grannsamverkan

Polisen Birgitta Persson om reaktionerna: Overkligt

1:34 min

Birgitta Persson, som sade upp sig från sin tjänst inom polisen i protest, har blivit överöst av lovord och lyckönskningar.

Tidigare i veckan kunde P4 Jämtland berätta om Birgitta Persson, tidigare samordnare för grannsamverkan i Jämtland och Härjedalen, och hur hennes tjänst togs bort utan att hon själv blev informerad om det.

– Jag ville berätta min egen historia, jag ville inte att någon annan skulle berätta den och jag har fått jättemycket respons, säger Birgitta Persson till P4 Jämtland efter rapporteringen.

Nu berättar hon om reaktionerna som strömmat in på sociala medier.

– Det är lite overkligt faktiskt. Men jag är inte förvånad för jag har jobbat med de här människorna i snart sju år så jag vet deras kapacitet. De har varit jätteglada för att vi har varit med dem och för att jag har varit ute och pratat och engagerat mig, säger hon till P4 Jämtland, säger Birgitta Persson.

Vad vill du säga till alla i länet som hört av sig och säger att de saknar dig?

– Jag saknar dem också. Jag har varit polis i 24 år och det här var mina bästa år som polis. Att komma så här nära medborgarna är få förunnat. Det är fantastiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista