man med mörk tröja och kvinna i vit blus och mörk tröja
Anders Hård, Ett himla liv och Irene Fregelin, Röda korset är 2017 års barnrättskämpar, utsedda av Rädda barnen i Jämtland.( Bilden är ett montage) Foto: Sveriges Radio
Barn

Två barnrättskämpar utsedda av Rädda barnen

Pristagarna: Lite chockade
4:06 min

För första gången har Rädda barnen i Jämtland utsett två barnrättskämpar.

2017 års barnrättskämpe blev två pristagare. Irene Fregelin, Röda korset och Anders Hård, ledare för Ett himla liv.

– Jag blir väldigt hedrad och glad över utmärkelsen. Barnen ligger varmt om hjärtat för mig. Det är många nyanlända barn som säger farmor till mig, berättar Irene Fregelin, Röda korset.

Även Anders Hård blev lite chockad över utmärkelsen som årets barnrättskämpe.

– Det här är mitt liv. Att på fritiden vara med funktionshindrade ungdomar och ägna sig åt musik och teater som både jag och dom älskar. Jag har hållit på sedan 2003 och det går inte sluta, förklarar Anders Hård, ledare för Ett himla liv.

Per Hedman och Christina Olofsson från Rädda barnen presenterade vinnarna direkt i P4 Jämtland.

– Tack för att ni har hjälpt till att förbättra vardagen för barn och unga i Jämtlands län och även varit uthålliga och modiga och står upp för barn i alla sammanhang, säger Per Hedman i Rädda Barnens distriktsstyrelse.

Pristagarna får 5 000 kronor som ska fördelas på någonting i länet som är bra för barnen, samt en keramikgåva av Sundsjökonstnären Maria Luksepp och ett diplom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".