Bygge av ny laddstation vid busshållplats. Personer i reflexjackor och lyftkran står på väg.
1 av 2
Här byggs den nya laddstationen i Brittsbo. Foto: Jessica Ehrby/Sveriges Radio
Man och kvinna står bredvid varandra framför buss.
2 av 2
Alexander Drexel från Scania och Anne Sörensson från Grön Trafik på Östersunds Kommun. Foto: Jessica Ehrby/Sveriges Radio
Kollektivtrafik

Nya laddstationer för elbussar klara till slutet av veckan

2:56 min

Just nu byggs laddstationer för den nya elbusslinjen i Östersunds kommun. Det blir en station i Torvalla och en i det nya bostadsområdet Brittsbo.

Det är en sträcka på 14,1 km mellan laddstationen i Torvalla och den i Brittsbo. Planen är att sträckan ska kunna tas i bruk i mars nästa år.

– Testerna går enligt planerna så båda laddstationerna borde kunna användas redan i slutet av veckan, säger Alexander Drexel från Scania.

Målet är också att fler ska få tillgång till kollektivtrafiken när en ny busslinje går vidare från Lugnvik och bort till Brittsbo.

– Sen hoppas jag att vi ska få fler elbussar i tarfik men först måste det här projektet utvärderas, säger Anne Sörensson från Grön trafik på Östersunds kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista