Håkan Lorentzen styr en pallyft på Bussgodsterminalen i Östersund.
Efter 48 år i företaget blir det nu sista året för Håkan Lorentzen när Regionen beslutat att lägga ner Bussgods. Foto: Marcus Frånberg
Arbetsmarknad

Håkan får gå efter 48 år på Bussgods

Håkan Lorentzen: Man blir ju ledsen
1:54 min

Beslutet om att lägga ner Bussgods drabbar inte bara kunderna. Bolaget har 27 anställda samt 55 godsombud i länet som nästa höst förlorar sina arbeten.

Bussgods omsätter knappt 50 miljoner kronor i Jämtland och Härjedalen och förser företag och privatpersoner med ett finmaskigt nät av varutransporter varje dag, året om.

Det är full aktivitet vid terminalen i Östersund när P4 Jämtland är där och portarna åker upp och ner mest hela tiden. Håkan Lorentzen har jobbat i företaget sedan 1969 och sett det mesta i godsväg komma och gå.

– Man blir ledsen och det kändes tungt i morse när man fick beskedet säger Håkan Lorentzen.

Enligt Håkan har det alltid varit stor efterfrågan på frakt av gods och att det är en viktig livsnerv för hela länet.

– Det är inte roligt när man vet hur mycket gods som går ut till landsbygden och in till oss, servicemässigt förstår jag inte nedläggningen, säger Håkan Lorentzen.

Det finns fortfarande hopp om att bolaget i någon form ändå kan komma att leva vidare. Det skulle då vara att någon tar över verksamheten, men ingeting är mer konkret än så i dagsläget.

– Jag anser att det finns möjligheter att det här ska kunna bli vinstgivande i framtiden och jag hoppas att det kommer någon lösning säger Håkan Lorentzen.

Moderate Regionsrådet Christer Siwertsson sa under tisdagen till P4 Jämtland att Bussgods trots beslutet om nedläggning kommer att leva vidare till hösten 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".