Försäkringskassan besöker hälsocentral.
1 av 2
Försäkringskassan besöker hälsocentralen i Odensala en gång i veckan. Foto: Filip Gustafsson Högman/Sveriges Radio
Anna Olofsson är distriktssköterska och teamledare på Odensala hälsocentral
2 av 2
Anna Olofsson är distriktssköterska och teamledare på Odensala hälsocentral Foto: Filip Gustafsson Högman/Sveriges Radio
FÖRSÄKRINGSKASSAN OCH SJUKPENNINGEN

Försäkringskassan besöker hälsocentraler för bättre sjukintyg

1:57 min

Nu åker Försäkringskassans handläggare ut till fem hälsocentraler i länet för att informera patienter och läkare om vad som gäller vid ansökningar om sjukpenning.

Många läkarintyg och ansökningar om sjukpenning måste göras om eftersom de inte är rätt ifyllda.

Som P4 Jämtland berättat tidigare i veckan hade antalet ansökningar om sjukpenning som fått avslag fördubblats i fjol jämfört med för fem år sedan.
Anna Olofsson är distriktssköterska och teamledare på Odensala hälsocentral tycker att det är bra att Försäkringskassan besöker dem.

– Det är ett stöd både för personalen, framför allt läkarna, och även för patienterna, säger hon.

Försäkringskassan besöker fem, olika hälsocentraler i länet – förutom Odensala även Zätagränd, Krokom , Brunflo och Järpen. Anledningen till att det är just där beror på att de har visat intresse av att Försäkringskassan besöker dem.

Projektet med handläggare på hälsocentraler ska pågå i två år och avslutas i augusti nästa år. Målet är att det ska bli permanent och finnas på alla hälsocentraler i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista