Fotbollsspelare med boll
Möjligheterna för unga att spela fotboll växer i och med den nya konstgräsplanen. Foto: Östersunds kommun
Fotboll

Nya konstgräsplanen på Odensala Sportfält för liten för att rymma nationella tävlingar

1:51 min

Den nya konstgräsplanen på Odensala är inte till för nationella tävlingar, enligt Östersunds kommun. Planen blir för liten för spel i högre divisioner.

Först ut att berätta om den nya konstgräsplanen var Östersundsposten som skrev att den nya fotbollsplanen inte kan användas för nationella tävlingsmatcher.

Östersundskommun har nu förtydligat att planen främst ska användas för att klara av ungdomars behov av ytor för spel och träning.

–  Planen som vi anlägger där är för barn och bredd verksamhet, inte för att spela de nationella serierna. Det handlar om ytterligare gräsytor som kan användas av ungdomar längre under säsongen, säger Johan Palm, förvaltningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kommunen säger att 300 000 kronor saknas i dagsläget för att man ska kunna lägga en fullstor plan. Däremot finns möjligheten att bredda planen i framtiden om man skulle vilja det.

– Ska man börja spela de nationella serierna på den här mattan kommer man troligtvis behöva en annan skötsel och drift på den, det kan tillkomma att man behöver läktare och så vidare, säger Johan Palm till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista