Tak på polsbil
Den skadade som vårdas på sjukhus har allvarliga skador men mår efter omständigheterna gott, enligt Östersunds sjukhus. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Polis

Tre män anhållna efter mordförsök i Badhusparken

Polisen i Östersund utreder nu en händelse som rubriceras som försök till mord alternativ försök till dråp. Tre män i 20-årsåldern från länet sitter anhållna.

 Förutom mordförsök är anstiftan till mord och grov misshandel brottsrubriceringar som är aktuella i ärendet.

Upprinnelsen är ett bråk med flera personer inblandade i centrala Östersund, i anslutning till Badhusparken, sent på torsdagseftermiddagen. Polisen fick larm om bråket vid 17-tiden.

När polisen kom dit anträffades två skadade personer, varav den ena hade så allvarliga skador att det rubricerats som mordförsök.

En skadad vårdas fortsatt på sjukhus, skadorna ska inte vara livshotande, enligt de uppgifter som kommit polisen till del.

Vid Östersunds sjukhus uppger man tidigt på fredagsmorgonen att den skadade, en vuxen person, vårdas för allvarliga skador, men mår efter omständigheterna gott.

Ett tiotal personer har under kvällen och natten förhörts i ärendet.

Männen förnekar brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista