Kim Klöver (Lukas Sundmark) tillsammans med medie-eleverna Karin Lundberg och Elon Wissing
Medieeleverna bakom ett av två team till karaktären Kim Klöver, från vänster Karin Lundberg, Lukas Sundmark (Kim Klöver) och Elon Wissing Foto: Fredrik Bång Öberg/Sveriges Radio
Handel

Kim Klöver betalar för besökarnas shopping

2:37 min

Destination Östersund engagerar gymnasieelever i ett gemensamt projekt med syfte att skapa en levande stadskärna.

För att skapa uppmärksamhet kring stadskärnan i Östersund tar destinationsbolaget hjälp av elever från Storsjögymnasiet. på söndagar låter man därför figuren Kim Klöver betala varor åt kunder som är ute och shoppar.

– Kim Klöver är en karaktär som är här på söndagar för att sprida glädje och bland annat betalar folks inköp. Det är för att få mer att hända på stan, så folk får en anledning att komma hit på söndagar och vara i stan, säger Lukas Sundmark som är en av dem som klär ut sig till karaktären Kim Klöver.

Bakom karaktären är sex stycken medieelever från årskurs två och tre på Storsjögymnasiet som turas om att axla rollen som Kim Klöver.

Sammanlagt betalar man varor åt andra till ett värde av omkring 5 000 kronor varje söndag fram till jul.

– Det är oftast väldigt mycket förvirring, det är ett underligt koncept att nån regnbågsklädd människa kommer och ber att få betala din shopping, säger Elon Wissing.

Han ingår i kamerateamet runt Kim Klöver liksom Karin Lundberg.

– De som blir glada de blir ju jätteglada, och de som inte riktigt förstår grejen, de blir ju glada ändå, säger Karin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista