vindkraft Östersåsen-Åskälen Vasa vind vindkraftspark
Här i området sydväst om Hammerdal är det tänkt att 80 vindkraftsverk ska byggas. Foto: Nils Eklund/Sveriges Radio och Carto db
Vindkraft

Privatägd skog avverkades av misstag av vindkraftsbolaget

0:49 min

Avverkningen har skett i samband med markarbetet inför bygget av den uppmärksammade vindkraftsparken i Åskälen-Östersåsen.

En av vindkraftsbolagets Vasa vinds underentreprenörer tog ner skog på privat mark nu i höst. Det var vid breddning av en väg i närheten av Fyrås som otillåten skog togs ner, vilket nu bekräftas av bolaget.

P4 Jämtland har även varit i kontakt med markägare, som nu säger att de kommit överens med Vasa vind och kommer att få ersättning för det som tagits ner. Ytterligare två markägare kommer att kompenseras.

Totalt är det cirka 100 markägare som berörs vid bygget av vindkraftsparken i Åskälen-Österåsen.

Vasa vinds vd, Anette Eriksson, säger till P4 Jämtland att hon inte vill kommentera uppgörelsen utan säger att de har löst det här med markägarna och det är det viktigaste för dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista