Bandet Reseda.
Reseda. Foto: Robin Lindqvist.
P4-toppen v. 46

Reseda utmanar på P4-toppen

3:18 min

20 år som band firas med nysläpp - Reseda utmanar på P4-toppen med låten heter "First of the last".

För 20 år sedan, i Östersund, bildades bandet Reseda. Medlemmarna har sedan tidigare bakgrund i två andra jämtlandsbaserade band; Miss Pressure och Mysbandet.

Sedan starten för 20 år sedan, har de hunnit med en hel del. Spelat in flera album och en EP, spenderat mycket tid i Tyskland där de gjort spelningar och fram till nyligen samarbetat med ett skivbolag.

Nu släpps deras musik under bolaget Veritabel Fonogram, och 14 oktober i år gavs den senaste plattan "Reverse" ut. Låtarna handlar om avsked i olika former och kretsar kring ämnen såsom död, kärlek, vänskap, förtroende och beroende.

Deras musik beskrivs även som "ett mjukt mörker med rockmusikgrund". För själva låtskrivandet står Tomas, Robin och Johan.

Reseda jobbar hårt för att följa sin idé, och där ingår bl.a. arbetet med det visuella, deras inspelningsstudio samt mer ny musik.

Reseda består av:
Tomas Hartwig: Gitarr/sång/piano
Robin Lindqvist: Gitarr/sång
Johan Bernholm: Gitarr/sång/piano
Emil Karlsson: Trummor
Sebastian Eriksson: Bas
Alexandra Lindqvist: Sång
Fredrik Bernholm: Klaviatur/sång 

Här ser du listan och nummer att rösta på - efter fre kl. 12

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista