Två skådespelare läser manus
1 av 2
Helena Gezelius tillsammans med Sebastian Sporsén under repetitioner av Fröken Julie som sattes upp av Jämtlands Kulturkompani i somras. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Kvinna sitter vid skrivbord med serieteckningar runt omkring sig.
2 av 2
Nina Hemmingssons serier blir föreställning. Foto: Claudio Bresciani/TT
Kultur

Populära serieböcker blir scenkonst med jämtländsk manusförfattare

Helena Gezelius sätter upp Hemmingsson-pjäs
5:20 min

Serietecknaren Nina Hemmingssons verk blir föreställning. Medverkar som både skådespelare och manusförfattare gör Helena Gazelius från Östersund.

Det är utifrån böckerna "Jag är din flickvän nu", "Snyggast på festen" och "På a svarar jag hej då" som Teater Tamauer sätter upp föreställningen All min kärlek - fritt efter Nina Hemmingsson.

– Kärnan i böckerna handlar om ensamhet, tvåsamhet och heteronorm. Olika ideal och förväntningar vi har. Mitt i det här kämpar karaktären med psykisk ohälsa. Det är ju saker vi kämpar med i vardagen allihop och det är därför det blir så träffande.

Nu är de på sluttampen av förberedelserna och i februari nästa år har föreställningen premiär i Göteborg. Därefter hoppas Helena att föreställningen ska nå Jämtlands län.

– Vi kommer att spela på turné med start våren 2019. Då hoppas vi att få komma upp och spela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".