Montage lagbild damfotbollslag samt enskild spelare med blombukett
1 av 2
Emma Danielssons premiärsäsong med IFK Kalmar slutade med avancemang till damallsvenskan. Foto: PRIVAT
Emma Danielsson i kamp om bollen.
2 av 2
Emma Danielsson i kamp om bollen med sin förra klubb ÖDFF. Foto: Simon Gunnholt/ Sveriges Radio
Fotboll

Emma Danielsson till allsvenskan med IFK Kalmar

"Verkligen superkul att ha gått upp i allsvenskan"
2:58 min

Fotbollsspelaren Emma Danielsson från Östersund har gått upp i damallsvenskan med sin nya klubb IFK Kalmar.

Det blev klart efter vinsten med 6-3 mot Assi IF i söndags.

Emma Danielsson gick över till IFK Kalmar inför årets säsong, efter att de senaste åren ha spelat med Östersunds DFF och innan dess med IFK Östersund. Hon har spelat tio juniorlandskamper för Sverige.

– Det är verkligen superkul att ha gått upp i allsvenskan, säger Emma Danielsson till P4 Jämtland.

Lagets avancemang har fått stor uppmärksamhet i Kalmar och kommunen bjöd på lunch för att fira, berättar Emma. Den avgörande matchen följdes av en storpublik i damfotbollssammanhang, drygt 2 000 personer.

Emma Danielsson är i dag 20 år och kom till Kalmar i början av 2017. Hon beskriver det som en stor omställning att byta förening, men tycker att hon har utvecklats mycket, både som människa av att flytta hemifrån och som fotbollsspelare.

– Som fotbollsspelare av att byta miljö och hamna i en väldigt seriös miljö där man verkligen satsar och ville ta det här steget som vi gjorde nu, säger hon.

Nu vill hon smälta det som hänt och ska sedan fundera kring nästa säsong. Hon har pratat med IFK Kalmar om en fortsättning där, men inget är beslutat. 

– Dels är det ju nivån, för jag vill ju spela allsvenskan nästa år, sen är det lite andra grejer runtikring också, men jag har trivts jättebra i Kalmar så ett år till där skulle vara superkul, men jag funderar lite till innan jag bestämmer mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".