Brand i bostadshus i Orrnäs, Rossön. 171115 02.37. (branden upptäcktes ca 21.30 14/11). Foto:  Jämtlands Räddningtjänstförbund.
1 av 2
Det tog sig snabbt i timmerhuset och räddningstjänsten tvingades konstatera att huset inte gick att rädda. Foto: Jämtlands Räddningtjänstförbund
Brand i bostadshus i Orrnäs, Rossön 171115 01.47.33. (branden upptäcktes ca 21.30 14/11) Foto: Jämtlands Räddningstjänstförbund.
2 av 2
Branden fick tidigt starkt fäste i huset. Foto: Jämtlands Räddningstjänstförbund
Räddningstjänst

Brand totalförstörde bostadshus i Rossön

En villa i Orrnäs i Rossön, i Strömsunds kommun, brann ner till grunden natten mot onsdagen. Brandorsaken är oklar men ska eventuellt utredas av polisen.

Det var vid 21.30-tiden på tisdagkvällen som SOS fick larm om att det brann i ett bostadshus, som beskrivs som ett äldre timmerhus. När räddningstjänsten kom på platsen var villan rökfylld med svart rök och under räddningstjänstens arbete uppstod fulla lågor.

Enligt räddningstjänstens inre befäl Maja Norling tvingades man inrikta sig på att förhindra att branden spred sig, eftersom det inte bedömdes möjligt att rädda huset.

 – Vi beslutade att låta villan brinna ner, säger Maja Norling till P4 Jämtland.

Räddningstjänsten hade styrkor från både Hoting, Backe och Strömsund på plats under natten.

En mindre räddningsstyrka fanns ännu på onsdagsmorgonen kvar på platsen för att bevaka så att branden inte blossade upp igen i resterna av huset.

Inga personer skadades. Brandorsaken är oklar.

En polisanmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. Det var på onsdagsförmiddagen ännu oklart om polisens kriminaltekniker skulle komma att undersöka brandplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".