Tak på polsbil
Polisutredningen om bland annat misstänkt grov misshandel i Berg växer i omfattningen. Fem män sitter nu anhållna. Sju personer har fått offentlig försvarare förordnad åt sig. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Polis

Fem anhållna efter grov misshandel i Berg

Ytterligare tre män har anhållits i polisens utredning om ett grovt våldsbrott i Bergs kommun.

P4 Jämtland berättade på onsdagen att två män i 20-årsåldern anhållits, misstänkta för olaga frihetsberövande och grov misshandel.

Upprinnelsen var händelser på en ort i Bergs kommun i tisdags där det till en början fanns misstankar också om bland annat rån, och människorov.

Både de misstänkta och brottsoffret ska vara hemmahörande i länet.

Polis och åklagare har varit mycket förtegna om omständigheterna i ärendet med hänvisning till ett känsligt utredningsläge.

Sju personer har tilldelats försvarsadvokat

P4 Jämtland har under torsdagen utan framgång försökt nå åklagare eller polisens utredare.
Dagåklagare Emil Tiberg bekräftar för SVT Nyheter Jämtland att totalt fem män, samtliga i 20-årsåldern, nu sitter anhållna för ett grovt våldsbrott och att fortsatta förhör pågår med de misstänkta.

Det verkar dessutom finnas ännu fler misstänkta i ärendet.

Östersunds tingsrätt uppger för SVT Nyheter Jämtland att sju personer tilldelats försvarsadvokat i ärendet, vilket dagåklagaren avböjt att kommentera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista