Bandet Edgeland från Myrviken, medlemmarna Magnus Blixt och Niklas Eriksson.
Bandet Edgeland från Myrviken, medlemmarna Magnus Blixt och Niklas Eriksson. Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Musik

Edgeland från Myrviken släpper EP efter 25 års repetitioner

Edgeland: Vi blir 15 år igen
4:56 min

Bandmedlemmarna började spela ihop redan när de gick på högstadiet i Myrviken. Nu tar de klivet ut från replokalen och släpper EP samt planerar spelningar.

Logistiken är inte helt enkel när hårdrocksbandet Edgeland ska träffas eftersom Magnus Blixt numera bor på Gotland. Däremot så har de ett starkt vänskapsband.

– Musiken betyder jättemycket, det är en oerhört viktig del av livet, säger Magnus Blixt som är trummis i bandet.  När vi tre är tillsammans blir det en speciell kemi, framförallt så bli man 15 år igen.

Bandmedlemmarna är överens om att det svåraste momentet i processen med nya låtar är sångmelodier, där de aldrig blir nöjda.

– Vi har spelat in en melodi och efter någon vecka känner vi att de inte funkar. Då blir det delete och vi börjar om på nytt igen, säger gitarristen Niklas Eriksson.

Hur ser ni på framtiden?

– Det är bara att fortsätta, vi har bara börjat, säger Niklas.

Edgeland släppte första singeln singeln 2015. Det var 23 år efter de började spela ihop. Edgeland består av Magnus Blixt, Niklas Eriksson och Jimmy Karlsson.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".