När Åsa Gunnarsson från Ås fick motta VM-bronset vid VM i nyskrivna snapvisor. 171118.
1 av 2
Prisutdelningen, när Åsa Gunnarsson, fick motta sitt VM-brons. Foto: Matilda Ivarsson/Spritmuseum
SM-guldvinnaren i nyskrivna snapsvisor 2017 Åsa Gunnarsson med juryns ordförande Staffan Hellstrand. Foto: Matilda Ivarsson/Spritmuseum
2 av 2
Åsa Gunnarsson med juryns ordförande Staffan Hellstrand, efter att hon vunnit SM i nyskrivna snapsvisor tidigare i höstas. Foto: Matilda Ivarsson/Spritmuseum
Snapsvise-VM

Åsa Gunnarssons snapsvisa gav VM-brons

Absolut! säger Åsa om fortsatt snapsviseskaldande
3:55 min

Jämtland fick i helgen en medaljör i VM i nyskrivna snapsvisor som hölls i Stockholm, genom Åsa Gunnarsson från Ås som tidigare i höst vann SM i grenen.

Det finns flera saker som är lite udda med detta mästerskap, som arrangerades av Spritmuseum i Stockholm. Bland annat är det ett VM där bara två nationer deltar - Sverige och Finland. Det är nämligen bara där som traditionen med snapsvisor finns.

VM-guldet gick den här gången till Finland, genom Christian Andersson från Mariehamn  på Åland, med visan "Koskenkorva", Hasse Nilsson från Växjö kom tvåa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".