Bro över älv
Foto: Jimmy Halvarsson/Sveriges Radio
Arbetsmarknad

Samarbete i Strömsund har fått fler i arbete

Thomas Lundström: Utbyta erfarenheter är väsentligt
4:31 min

Arbetslösheten i Strömsund har sjunkit efter att olika organisationer började samarbeta. Nu ska det positiva exemplet inspirera resten av Sverige.

Det är bland unga och nyanlända som fler och fler fått sysselsättning. Bakom det här finns ett gemensamt krafttag som kommunen gjort tillsammans med Arbetsförmedlingen, facket och näringslivet.

Nu vill andra orter inspireras av det här arbetet och därför är nu ett gäng personer från Strömsund i Stockholm i dag och berättar.

– Det handlar mycket om att lära av varandra, målsättningen är att få ut så många som möjligt i jobb, säger Thomas Lundström som driver mataffär i Strömsund och är en av dem som varit med om det här samarbetet.

Arbetet har gjort att Thomas Lundströms affär fått vara en väg ut i arbetslivet för flera av deltagarna, något som han bara ser som positivt för sin verksamhet.

– En av våra medarbetare började som praktikant genom det här samarbetet, han är idag anställd på deltid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".