Blond dam imedelåldern
Lena Andersson veckans önskegäst. Foto: Jens Blixth
Önskegästen

Lena Andersson – art director med stort hjärta för Jämtland

32 min

Hon kan tituleras som världsmästare och är ordförande i Svensk Form Jämtland. Art director Lena Andersson är veckans önskegäst.

Dagens önskegäst stod i ett vägskäl och valde mellan karriären i storstaden och ett liv i Jämtland. Både Italien och USA lockade med spännande arbeten men Lena valde vägen tillbaka till Jämtland och fann karriären på hemmaplan istället.

– Kommer ihåg det första jag gjorde. Gick ut på Frösöbron och drog in den friska luften i lungorna. Numera ser jag flygplanen lyfta över Frösön och tänker att där vill jag inte vara, berättar Lena.

I samband med flytten till hus på Rödön upptäckte Lena att hon var gravid. Så kom Carl 2007 och det var förstås det största ögonblicket i Lenas liv, 42 år gammal.

Idag är Lena ordförande i Svensk Form Jämtland och arbetar för att lyfta design, form och arkitektur i länet. Samtidigt har hon hittat tillbaka till sin stora passion, keramik.

Lena kan även titulera sig världsmästare. Kokboken "Älgkött och peran" producerade Lena tillsammans med Leif Milling och fick guld i World cook book Award.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista