Taxibil som svänger åt vänster på gata
1 av 2
"Vi kommer att sätta oss tillsammans med bolaget och titta på hur vi vill att det ska fungera och vad är det som har brustit i vissa fall", säger Maria Boberg, tillförordnad samhällsbyggnads chef på Östersunds kommun (arkivbild - har inte med innehållet i artikeln att göra). Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Maria Boberg, tillförordnad samhällsbyggnads chef Östersunds kommun
2 av 2
"Vi kommer att sätta oss tillsammans med bolaget och titta på hur vi vill att det ska fungera och vad är det som har brustit i vissa fall", säger Maria Boberg tillförordnad samhällsbyggnadschef på Östersunds kommun. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Färdtjänst

Förälder: Taxiföraren slog till mitt barn på väg till särskolan

3:12 min

En taxiförare i Östersund skrek och slog till ett av skolbarnen i färdtjänstbilen säger en förälder till P4 Jämtland.

Det var på väg till skolan som taxiföraren fick sitt utbrott, enligt föräldern som vill vara anonym.

– Vår son åker taxi till särskolan och en dag kom han hem och sa att chauffören varit väldigt arg, skrikit "jävla kärring" åt en annan bilist. Chauffören var så irriterad att han daskade till vår son på vadbenet och var dessutom otrevlig mot en annan elev.

Enligt taxibolaget var föraren känd för sina utbrott och egentligen inte lämpad att köra barn. 

– Taxibolaget noterade det som hänt och sa att det var en chaufför "som kunde uppfattas som aggressiv" fast han inte menade så illa. Dom sa att dom skulle prata med chauffören. Jag fick aldrig någon återkoppling på vad som sas och en tid senare berättade vår son att han åkt med chauffören igen, säger föräldern till P4 Jämtland.

Men klagomålet nådde aldrig fram till Östersunds kommun. Det saknas det rutiner för, de visar P1 programmet Kalibers granskning.

Något som Maria Boberg, tillförordnad samhällsbyggnadschef på Östersunds kommun, nu lovar att åtgärda.

– Vi kommer att sätta oss tillsammans med bolaget och titta på hur vi vill att det ska fungera och vad är det som har brustit i vissa fall. Styra upp det så att det blir tydligt hur rapporten ska ske till oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista