Linus Ekqvist
Linus Ekqvist är vd för Taxi Östersund. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Färdtjänst

Taxiföretagets vd: Vi jobbar dagligen med våra rutiner

2:34 min

En färdtjänstchaufför i Östersund fick fortsätta köra funktionsnedsatta trots varningar och polisanmälan. Nu kommenterar bolagets nuvarande vd saken.

En taxiförare i Östersund slog till ett skolbarn när han skjutsade hem honom från skolan, det berättar en förälder för P4 Jämtland.

P1 programmet Kaliber har också avslöjat att en taxichaufför som körde färdtjänst i Östersund fick fortsätta köra funktionsnedsatta trots att han fått varningar om sexuella trakasserier och blivit polisanmäld.

Linus Ekqvist är vd för Taxi Östersund idag men var det inte när de aktuella incidenterna inträffade och kan inte uttala dig om det som hände då.

Vad säger du till föräldrar som tagit del av de här berättelserna och som kanske är oroliga för att släppa iväg sina barn med färdtjänst?

– Jag skulle vilja säga att man kan vara helt trygg i våra transporter. Vi har det fokuset på våra tjänstleveranser, säger Linus Ekqvist och fortsätter:

– Det är klart att jag blir berörd av den här tråkiga och ledsamma händelsen. Även om det var några år sedan, och innan min tid, så är det naturligtvis tråkigt att stå här som vd och att behöva diskutera de här frågorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista