Malin Johansson ÖFK fystränare släggkastare Strömsund
Malin Johansson har egna erfarenheter av att träna sig till skador. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio Jämtland
Fotboll

Hon lär fotbollstjejer att undvika skador

0:43 min

Till helgen ska fotbollstjejer Jämtland och Härjedalen lära mer om att motverka idrottsskador. En av utbildarna är Malin Johansson, fystränare i ÖFK.

Att vara ung och idrotta kan påverka ens kropp. I helgen kommer unga fotbollsspelande tjejer i länet att få lära sig mer om skadeförebyggande träning och hur kroppen och prestationen påverkas av kosten.

– När de börjar komma upp i åldrarna blir det större risk att drabbas av skador, säger Malin Johansson, före detta släggkastare från Strömsund och numera fysansvarig i Östersunds Fotbollsklubb.

Vad är det viktigaste ni vill förmedla?

– Att man tänker efter lite, så att det inte blir för mycket träning. Jag vet ju själv, i den där åldern, man vill ju bara träna. Men man måste tänka efter lite.

Utbildningen, som består av två träffar med den första till helgen, arrangeras av Östersunds FK tillsammans med Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarna och riktar sig mot unga kvinnliga fotbollsspelare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista