Personbilar och lastbilar kör på landsväg i ymnigt snöfall
Det är den stora mängden snö i kombination med kraftig blåst som kan skapa stora problem för trafiken i länet. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Trafik

Trafikverket uppmanar folk att stanna hemma på grund av snön

Ovädret kan under det kommande dygnet ställa till med stora trafikproblem. Nu uppmanar Trafikverket folk i Jämtland och Härjedalen att hålla sig hemma på torsdagen, om det finns möjlighet.

Det är den stora mängden snö i kombination med kraftig blåst som kan skapa stora problem för trafiken i länet.  

– Vi har full beredskap i området. Våra entrepenörer som plogar och halkbekämpar gör ett bra jobb, men det är omöjligt att få snö- och halkfria vägar med kraftigt snöfall i kombination med starka vindar eller regn som blir underkylt på kalla vägar, förklarar Henrik Sundquist.

Det besvärliga vädret väntas komma in i natt för att fortsätta under morgondagen. Detta gäller även Västernorrland, Västerbotten och Norrbottens län.

– Har man möjligheten att arbeta hemifrån så rekommenderar jag det. Det är viktigt att vi får framkomliga vägar för utryckningsfordon. Om personbilar fastnar på vägarna blockerar de både för plogning och för utryckningsfordon, säger Henrik Sundqvist. 

Även polisen uppmanar till försiktighet i trafiken på torsdagen. "Behöver du inte åka ut på vägarna så undvik det. Låt helst bilen stå", skriver polisen på sin webbplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista