Bengt Eklund Bostadsrätter Östersund Nybyggen Storsjö strand
Även priserna på bostadsrätter är rekordhöga. "Det är klart att det är högre priser på de nyproducerade, men de driver även priserna på begagnatmarknaden", säger bostadsmäklaren Bengt Eklund. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Fastighetsmarknaden

Rekordmånga bostadsrätter säljs i Östersund

Bostadsmäklare: Bra marknad de senaste åren
1:13 min

Mellan augusti och oktober i år såldes fler bostadsrätter än någon annan tremånadersperiod på över fem år.

En försäljningsboom som fastighetsmäklaren Bengt Eklund märkt av.

– De sista åren har det varit en väldigt bra marknad för bostadsrätter. Framförallt för att det varit mycket nyproduktion, säger han.

– Byggs det nya så blir det även omsättning på de gamla. Det har även skett många ombildningar av äldre hyresfastigheter till bostadsrätter i centrala Östersund.

Mellan augusti och oktober i år såldes och köptes 255 bostadsrätter i Östersunds kommun. Vilket är hundra fler än genomsnittet per kvartal de senaste fem åren, det visar siffror från Svensk mäklarstatistik .

Även priserna är rekordhöga.

– Det är klart att det är högre priser på de nyproducerade, men de driver även priserna på begagnatmarknaden. 

I Östersunds kommun är de genomsnittliga kvadratmeterpriset drygt 18 000 kronor vilket är 50 procent mer än för två år sedan.

Statistiken är framtagen och bearbetad i samarbete med nyhetstjänsten Newsworthy.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".