Östersundaren Michel Olofsson har grundat den ideella föreningen Projekt Vita , som driver projekt i centrala Moçambique, i sydöstra Afrika.
1 av 2
Östersundaren Michel Olofsson har grundat den ideella föreningen Projekt Vita , som driver projekt i centrala Moçambique, i sydöstra Afrika. Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
project vita i Mocambique med Michel Olofsson
2 av 2
Project vita i Mocambique med Michel Olofsson och Erik Söderman och bybor framför ett nybyggt lerhus Foto: Michel Olofsson
Volontärarbete

Biståndsprojekt växer i Mocambique med volontärer från länet

" Det krävs otroligt mycket tålamod"
4:24 min

Volontärer från Östersund, har under flera år skapat bättre förutsättningar för kvinnor och barn i Mocambique.

Michel Olofsson som är född i Mocambique och växte upp i Östersund brinner för att hjälpa befolkningen i Mocambique.

Michel driver tillsammans med barndomsvänner från Körfältet projekt Vita, som är en frivillig organisation. De jobbar i samråd med byborna i byn Nhangau utanför Beira i centrala Mocambique. Tillsammans med volontärer så samlas det in pengar och genomförs projekt.

Det senaste projektet som kallas för mama´s house var först menade till ensamstående mammor, men det blev inte riktigt så.

– Lokalbefolkningen vill istället att det blir barnhem, eftersom det finns många barn utan föräldrar, berättar Michel Olofsson.

Något som är väldigt viktigt när volontärerna arbetar nere i Mocambique är att respektera de lokala traditioner och ha bra relation med hövdingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".