Kvinna utomhus framför vårdcentral
1 av 2
Karolin Lindberg, distriktssköterska i Krokom Foto: Jimmy Halvarsson/Sveriges Radio
Kvinna framför fönster i korridor
2 av 2
Finansminister Magdalena Andersson (s) besökte Krokoms hälsocentral för att prata om sjukvården i länet. Foto: Jimmy Halvarsson/Sveriges Radio

Finansministern mötte vårdpersonal i Krokom

Distriktssköterska: Det är klart att det finns en oro
1:08 min

Region Jämtland Härjedalens besparingar och ekonomiska situation diskuterades när finansminister Magdalena Andersson (S) besökte hälsocentralen i Krokom.

Tidigare i dag har P4 Jämtland berättat att Region Jämtland Härjedalen dras med ett stort underskott, ungefär 990 miljoner nu, och det behövs hårda besparingar för att komma tillrätta med det här.

När finansminister Magdalena Andersson (S) på måndagen besökte Krokoms hälsocentral togs ämnet upp.

– Det vi kan göra är att öka resurserna, här har vi avsatt stora resurser den här mandatperioden men redan nästa år kommer ytterligare statliga pengar, säger Magdalena Andersson (S).

Distriktssköterskan Karolin Lindberg jobbar på hälsocentralen och hon säger att det finns en ständig oro bland regionens personal.

– Vi försöker styra våra resurser så gott vi kan, men besparingarna gör ju att det ställs högre krav på vården och det finns en oro över att inte få behålla sin personal, säger Karolin Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".