Två män samtalar med en grupp ungdomar ungdomar i ett klassrum
Jan Björklund och Pär Löfstrand från Liberalerna träffade elever på Östbergsskolan Frösön. Foto: Jimmy Halvarsson/Sveriges Radio
Politik

Liberalernas partiledare Jan Björklund på skolbesök i länet

3:47 min

Jan Björklund (L) besökte på måndagen Östbergsskolan på Frösön för att ta del av arbetet med integrationen av nyanlända elever.

 Den forne skolministern satte sig med ett tiotal elever på Östbergsskolan. Alla studerar svenska som andraspråk och kommer från en rad olika länder.

 – Det var positivt och trevligt att träffa de här ungdomarna. De anstränger sig för att lära sig svenska och komma in i vårt samhälle, säger Jan Björklund. 

Östbergsskolan har uppmärksammats för sitt integrationsarbete men Jan Björklund tycker inte att integration i skolan fungerar bra i hela Sverige.

– Även om eleverna kämpar på fungerar inte integrationen som den ska. Många kommer hit som tonåringar och då blir det för tidigt att sluta skolan när man är 16. 

Jan Björklunds besök i Östersund fortsatte med en träff med Liberalerna i Jämtlands län.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista