Hjalmar Sjöberg, Deborah Evaldsson och Pär Lindström. Elever på Torsta Naturbruksgymnasium.
Hjalmar Sjöberg, Deborah Evaldsson och Pär Lindström. Elever på Torsta Naturbruksgymnasium. Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
EU

Torstaelever ska lära sig mer om EU

1:01 min

För att lära sig mer om EU och EU:s regelverk kring lantbruk, åker nu några elever på Torsta Naturbruksgymnasium till Bryssel under några dagar.

– Jag vet inte så mycket om vad som händer där men det är väl det vi ska få lära oss nu, säger Deborah Evaldsson som går sista året på Torsta Naturbruksgymnasium. 

Eleverna är inte helt oförberedda, de har bland annat läst på om EU på samhällskunskapen inför besöket. Initiativet kommer från ett av kommunalråden i Krokom och på plats ska eleverna få träffa bland andra EU-parlamentarikerna Fredrik Federley från Centerpartiet. 

Flera av eleverna tänker sig en blivande karriär som lantbrukare och då har intresset för EU ökat, det säger eleven Per Lindström. 

– Man har ju mycket att göra med EU när man är bonde, så är det ju. 

Är det bra att vi är med i EU, utifrån att man när bonde, vad säger du?

– Det är lite på gott och ont det där, så är det ju.

Vad är det som är bra?

– EU-stöden, det är ju bra, säger Per Lindström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista