Jessica Thylin, visit Östersund, skidskytte vm 2019
Jessica Thylin på Visit Östersund passar själv på att hyra ut en soffa eller två under skidskytte-VM 2019. Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio
Skidskytte

Sökes: Villor och lägenheter till skidskytte-VM i Östersund

0:46 min

Behovet av boende under VM i skidskytte i Östersund 2019 är betydligt större än tillgången. Därför söker nu Visit Östersund privatpersoner som kan tänka sig hyra ut.

– Vi har räknat på att cirka 120 000 kommer och tittar på evenemanget. Behovet ligger på cirka 50 000 bäddar under de här tio dagarna, säger Jessica Thylin på Visit Östersund. 

Enligt henne överstiger behovet av boende det utbud som finns i form av hotell, vandrarhem och annat kommersiellt boende. 

Destinationsbolaget söker nu alltifrån enstaka rum till större hus, för lag som vill bo tillsammans under VM i skidskytte i Östersund mars 2019. 

– Vissa lag är på 30 till 35 personer. Då behövs fler hus, så då kan grannskapet gå ihop. 

Men det är inte så att det behövs en träningsanläggning för skidskytte i källaren?

– Nej det finns ju en nationalarena för skidskytte i närheten, säger Jessica Thylin.

De som är intresserade att hyra ut sina hem under skidskytte-VM kan anmäla det på destinationsbolagets hemsida. 

Bristen på kommersiellt boende vid stora evenemang är inte unik för Östersund. Även destinationsbolaget i Sveg söker privatpersoner som vill hyra ut hela eller delar av sina hem i samband med VM i draghund, som körs i Sveg i mars 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista