riksdagsledamöter AnnaCaren Säther och Saila Quiklund
Riksdagsledamöterna AnnaCaren Sätherberg (S) och Saila Quiklund (M) Foto: Saila Quicklund
Politik

Länets riksdagsledamöter om regeringens förslag för ensamkommande

6:18 min

Riksdagspolitikerna Saila Quicklund (M) och Anna-Caren Sätherberg (S)kommenterar regeringens överenskommelse om ensamkommande unga.

På måndagen presenterade regeringen sin överenskommelse om ensamkommande unga. Förslaget innebär att de som kom till Sverige före den 24 november 2015 ska få en möjlighet att stanna, om de fortsätter att studera.

– Jag tycker att det är bra att det kommer ett förslag, jag tror många vill se en lösning för de här ungdomarna, sen får de andra partierna diskutera det här, säger Anna-Caren Sätherberg (S).

Förslaget kom efter långa förhandlingar mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men det största oppositionspartiet, moderaterna, säger nej.

– Det undergräver rättssäkerheten i Sveriges migrationspolitik, vi måste kunna lita på att migrationsverket och domstolarna tar riktiga beslut i sådana här ärenden, säger Saila Quicklund (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista