ÖSTERSUND 20171125 Anna Magnusson under lördagens träning på skidskyttestadion i Östersund inför världscupspremiären i skidskytte. Foto: Robert Henriksson / TT
Foto: Robert Henriksson/TT
Skidskytte

Kvällens svenska skidskyttehopp: ”Det här kan bli riktigt kul”

0:58 min

Prickfri skjutning i söndags. Nu hoppas Anna Magnusson behålla känslan. I kväll kör skidskyttarna distanslopp i Östersund.

Damernas distanslopp hörs i form av kortrapporter invävda i programmet Kvällspasset i P4 från kl 17.28.

Denna onsdagskväll är det individuell världscuppremiär i skidskytte, efter den mixedstafett som avgjordes i söndags, med seger för Norge och en fin femteplats för Sveriges kvartett.

Det är damerna som i kväll kör distansloppet. Det innebär 15 km åkning, med fyra skjutningar där varje bom ger en minuts tidstillägg.

Det är en tävling som passar Anna Magnusson, en av Sveriges nya unga stora profiler…

– Jag siktar på att ta med mig den fina känslan från skjutvallen, så kan det bli riktigt kul, säger Anna Magnusson till Radiosporten.

Magnusson körde i söndags den andra sträckan, sköt då hundraprocentigt men tappade ungefär en halvminut i skidåkningen, i och  för sig mot ett par av de främsta skidskyttarna i världen.

– Jag är inte i toppform än, men hoppas att formen stegvis ska bli bättre de närmaste veckorna.

Hanna Öberg var den dam som ifjol nådde den högsta placeringen, vid ett tillfälle på femte plats. Nu har hon satt upp ett nytt mål.

– Det är att hitta en större stabilitet, och ligga närmare världstoppen i varje lopp. Ifjol blev det för många djupa dalar mellan mina toppar, säger Öberg.

Nu lika bra som Magnusson och Öberg, och idag lika intressant, är Linn Persson.

– Se upp för henne, säger landslagstränaren Johan Hagström till Radiosporten. Nu störs Linn inte längre av de ryggproblem som satte ner förmågan i träning och tävling ifjol.

De övriga svenska deltagarna är Mona Brorsson och Emma Nilsson.

Damernas distanslopp hörs i form av kortrapporter invävda i programmet Kvällspasset i P4 från kl 17.28.

På torsdagen kör sedan herrarna samma tävlingsform, innan det på fredag och lördag blir sprinttävlingar och på söndag jaktstarter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista