Owe Pedersens bilverkstad i Järpen, bilmekaniker
Owe Pedersen driver en bilverkstad mitt i Järpen och P4 Jämtland har ljudit i hans radio sedan första december 1982, dygnet runt. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Sveriges Radio

Verkstaden där P4 Jämtland har stått på dygnet runt i 35 år

1:07 min

I trettiofem år har bilverkstaden i Järpen oavbrutet lyssnat på den redan då begagnade radion, med ett undantag på några få minuter

P4 firar 40 år 2017 och i 35 av dessa år har P4 Jämtland sänts oavbrutet i Pe Ge:s bilverkstad i centrala Järpen. Owe Pedersen, bilmekaniker är minst sagt en trogen lyssnare av P4 Jämtland, ända sedan verkstaden öppnade portarna den första december 1982 har radion varit igång oavbrutet.

– En gång när vi flyttade väggen har den varit avslagen, vi var tvungen att flytta radion till ett annat strömuttag, men det handlade bara om några minuter säger han.

När vi kommer dit för att hälsa på inför 35-årsdagen förväntade Owe sig inte ett besök från radion, utan istället hade han förväntat sig ett lampbyte.

– Det var ett lampbyte som det var avtalat vid den här tiden, så man är lite lurad, säger Owe Pedersen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista